Putin lubab sõjaväele rohkelt ülimodernset tehnikat

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini näopilt putinlase sõiduautol. VV on viide presidendikandidaadi ees- ja isanimele (Vladimir Vladimirovitš).
Putini näopilt putinlase sõiduautol. VV on viide presidendikandidaadi ees- ja isanimele (Vladimir Vladimirovitš). Foto: SCANPIX

Lähima kümne aasta jooksul saab Vene armee oma kasutusse suures koguses põhimõtteliselt täiesti uut tehnikat, mis «näeb» kaugele, tulistab täpsemalt ja reageerib kiiremini, kui võimaliku vaenlase analoogsed süsteemid.

Niisuguse lubadusega tuli intervjuus ajalehele Rossiiskaja gazeta välja peaminister ja presidendikandidaat Vladimir Putin.

Artikkel «Olla tugev: Venemaa riikliku julgeoleku garantiid» ilmub lehe tänases numbris, väljavõtted sellest pandi internetti üles eile õhtul.

Putini lubaduse järgi saab sõjavägi enne 2022. aastat omale üle 400 kontinentidevahelist ballistilist raketti, ligi 20 mitmeotstarbelist allveelaeva, üle 50 lahinglaeva, ligi 100 militaarset kosmoseaparaati ja 8 strateegilist raketiristlejat.

Lisaks neile saab lennuvägi omale üle 600 modernse lennuki, nende hulgas ka viienda põlvkonna hävitajaid. Ka lisandub tuhatkond helikopterit, 28 raketisüsteemi S-400, 38 raketikompleksi Vitjaz ja kümme raketikompleksi Iskander-M.

Maaväel on lootust saada omale 2300 tanki, 2000 iseliikuvat suurtükikompleksi ja enam kui 17 000 militaarautot.

Putini sõnul tuleb armee uuendamise protsessi kaasata ka sõjateadus, kuna ilma selleta pole võimalik ei efektiivne sõjadoktriin, sõjalis-tehniline doktriin ega suuda tõhusalt töötada peastaabi struktuurid.

Meie eesmärgiks on ehitada üles täies ulatuses kutseline armee, kinnitas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles