Laari tabas insult sõprade pool külas viibides

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Elmo Riig / Sakala

Insuldi tõttu Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse viidud kaitseminister Mart Laar viibis laupäeva õhtul sõprade pool külas, kes talle kohe kiirabi kutsusid.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet rääkis, et Laari tabas terviserike laupäeva õhtul, kui ta oli koos abikaasaga sõprade pool külas.

«Sõbrad kutsusid kohe välja ka kiirabi,» lisas Kuimet. Hospitaliseerimise põhjus oli kõrgvererõhktõvest tingitud insult.

Kuimet kinnitas, et praegu on kaitseministri olukord stabiilne, ta on arstide hoole all ning suhtleb perekonnaga. Küsimusele, kas on teada, millal minister haiglaravilt pääseb, vastas Kuimet, et see sõltub sellest, kui kiiresti minister paraneb.

Kuna vajalik on Laari jätkuv haiglasviibimine ja rahulik režiim, täidab vastavalt valitsuse ministrite asendamise korrale kaitseministri kohuseid teadus- ja haridusminister Jaak Aaviksoo.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Liina Kersna selgitas, et ministritel ei ole tervislikel põhjustel eemalviibimisega seoses mingeid erisätteid.

Ainsad piirangud tulenevad ravikindlustuse seadusest, mis rakendub ka Eesti valitsuse liikmetele - üldjuhul makstakse haigushüvitist kuni 182 järjestikust kalendripäeva, erandjuhul võib ekpertiisi alusel seda aega pikendada kuni 250 päevani.

Ka ministri asendamise korraldus ei erine nii pika eemaloleku puhul tavapärasest asendamisest.

Ministri asendamine tema haiguse ajal toimub vastavalt peaministri korraldusega määratud asendamise järjekorrale. Selle kohaselt on kaitseministri esimene asendaja haridus- ja teadusminister, tema äraolekul on järgmised asendajad välisminister ja siseminister. Kui kõik kolm asendavat ministrit peaksid üheaegselt äera olema, määrab peaminister asendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles