Kogu eelmise aasta kuluhüvitise on ära kasutanud 12 riigikogu liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued riigikogu liikmed esimesel tööpäeval parlamendihoones ekskursioonil: esiplaanil Deniss Boroditš ja Viktor Vassiljev, tema selja taga Yana Toom.
Uued riigikogu liikmed esimesel tööpäeval parlamendihoones ekskursioonil: esiplaanil Deniss Boroditš ja Viktor Vassiljev, tema selja taga Yana Toom. Foto: Peeter Langovits

Eelmise aasta märtsikuus toimunud valimistest kuni detsembrini on kogu ettenähtud kuluhüvitiste summa ära kasutanud 12 riigikogu liiget, neist kaheksa on Keskerakonnast ja neli Reformierakonnast.
 

Riigikogu märtsis valitud koosseisu liikmed saavad kuluhüvitist kuni 30 protsendi ulatuses ametipalgast. Ametipalk on riigikogu liikmel neljakordne Eesti keskmine palk, mis teeb igakuise kuluhüvitise summaks 940,2 eurot. Möödunud aasta märtsist kuni detsembrini on riigikogu liikmetel olnud kuluhüvitisteks kasutada üle 8500 euro.

Kogu kuluhüvitise on ära kasutanud 12 riigikogu liiget, selgub kuluhüvitiste andmetest. Keskerakonnast pole sentigi alles Deniss Boroditšil, Ester Tuiksool, Inara Luigasel, Mihhail Stalnuhhinil, Peeter Võsal, Priit Toobalil, Rainer Vakral ja Viktor Vassiljevil.

Reformierakonnast on kogu kuluhüvitise ära kasutanud Kalev Lillo, Taavi Rõivas, Urmas Klaas ja Valdo Randpere.

Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas (SDE) ei ole keegi kogu kuluhüvitiseks ettenähtud summat ära kasutanud. IRLis on kõige vähem hüvitisi järel Annely Akkermannil – 304 eurot – ja SDEs Urve Palol – 185 eurot.

Kõige rohkem on kuluhüvitisi alles Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni (IRL) liikmel Juku-Kalle Raidil - 7712 eurot. 7387 eurot on kulutamata Ene Ergmal (IRL).

Üle 5000 euro on kuluhüvitisi alles veel Peeter Laursonil (IRL) – 5699 eurot, Reet Roosil (IRL) – 5368, Aivar Sõerdil (Reformierakond) – 5037, Paul-Eerik Rummol (Reformierakond) – 5412 ja Eiki Nestoril (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) – 5104 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles