Küsitlus: Putin võidab esimeses voorus

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vladimir Putin võidab Vene presidendivalimised juba esimeses voorus, kogudes enam kui pooled hääled, prognoosib riiklik küsitlusfirma.

Putin saab tõenäoliselt 58,6 protsenti häältest, teatas täna Ülevenemaaline Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus (VTsIOM), mis on minevikus täpselt ennustanud Vene valimiste tulemusi, vahendas Reuters.

Teise koha saab küsitluse järgi kompartei juht Gennadi Zjuganov 14,8 protsendiga häältest. Talle järgneksid marurahvuslane Vladimir Žirinovski (9,4 protsenti), miljardär Mihhail Prohhorov (8,7 protsenti) ja endine föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov (7,7 protsenti).

Tulemused põhinevad 1600 venelase vastustel. Üleriigiline küsitlus viidi läbi sel kuul.

Putini endine kantseleiülem Aleksandr Vološin ütles, et peaminister saab esimeses voorus ilmselt 59-61 protsenti häältest. See on uudis, mis lubab paljudel inimestel rahulikumalt magada, kirjutas ta Twitteris.

Kui Putin saabki umbes 60 protsenti häältest, oleks see vähemalt kümneprotsendine langus võrreldes tema ja tema protežee Dmitri Medvedevi eelmiste võitudega. 2000. aastal toetas Putinit 53 ja 2004. aastal 71 protsenti valijatest. Medvedev pälvis nelja aasta eest 70-protsendise toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles