Viljandimaal hukkus betoonpaneeli alla jäänud tõstukijuht

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal hukkus täna tööpostil olnud tõstukijuht.

Õnnetus juhtus Kolga-Jaani vallas Leie asulas AS Empoweri töötajaga. Multilift tõstukiga varustatud veoauto juht sõitis rohkem kui viie meetri kõrgustele postidele tõstetud paneeli alt läbi. Tõstuk oli aga kokku pakkimata ja hüdrosilindrid riivasid paneeli alumist osa.

11 meetri pikkune ja mitme tonni raskune paneel tuli keevisliidetest lahti ja libises mööda kraananoolt kabiinile peale, surudes juhi kabiini tagumise osa ja rooli vahele, nii et 54-aastane mees hukkus sündmuskohal.

«Transpordiasendis peab tõstuk olema kokku pakitud. Varem oli sama sõiduk selle paneeli alt korduvalt läbi sõitnud ja midagi ei juhtunud, kuid siis oli tõstuk transpordiasendis,» märkis juhtumit uuriv tööinspektsiooni tööinspektor-uurija Kalmer Kärblane.

Käesoleval aastal on tööinspektsioonis registreeritud 414 tööõnnetust. Surmaga on lõppenud kaks tööõnnetust, lisaks on uurimise all ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles