McCain: USA suhted Egiptusega on muutumas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse relvajõudude ülemnõukogu juht feldmarssal Mohamed Hussein Tantawi kohtumas USA senaatori John McCainiga Kairos Egiptuse kaitseministeeriumis 20. veebruaril 2012.
Egiptuse relvajõudude ülemnõukogu juht feldmarssal Mohamed Hussein Tantawi kohtumas USA senaatori John McCainiga Kairos Egiptuse kaitseministeeriumis 20. veebruaril 2012. Foto: SCANPIX

USA partnerlus Egiptusega on president Hosni Mubaraki kukutamisele järgnenud aasta jooksul muutunud, ütles esmaspäeval USA senaator John McCain, rõhutades, et kaks riiki «peavad jääma sõpradeks».

McCaini esmaspäevane sõnavõtt Kairo ärikonverentsil rõhutab kasvavaid pingeid kahe liitlase suhetes. Egiptus on andnud seoses välisriikide rahastavate demokraatiaühenduste uurimisega kohtu alla 16 ameeriklast. Washington on ähvardanud tüli tõttu vähendada Egiptusele antavat abi.

McCaini juhitav Rahvusvaheline Vabariiklik instituut (IRI) on üks neljast USA rühmitusest, mille suhtes Egiptuse võimud on alustanud uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles