Kahjunõude esitamist Tartu maratoni teleülekande osas pole otsustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton
41. Tartu maraton Foto: Margus Ansu

Tartu maratoni korraldaja pole teleülekande tootjale ülekande kehva kvaliteedi tõttu kahjunõude esitamist veel otsustanud.

«Olles 12 aastat Tartu maratoni korraldanud ja viimasel neljal-viiel aastal ka püüdnud sellest erinevate abijõududega teleülekannet toota, saan pühapäevasest läbikukkumisest hoolimata öelda, et sellises mahus ja nii palju ei ole Tartu maratoni mitte kunagi telepildis näha võimalik olnud,» ütles klubi Tartu Maraton projektide direktor Indrek Kelk BNSile. «Jah, see pilt ei vastanud absoluutselt nendele ootustele, mida me lootsime saavutada, aga ta oli siiski kõigest hoolimata samm edasi, mitte samm tagasi.»

Ülekande BEC kaubamärgi all tegutsevalt Baltic Video OÜ-lt tellis Tartu maratoni korraldaja ja Eesti Rahvusringhääling (ERR) täitis vaid edastaja rolli. «Kõik see kriitika, mis rahvusringhäälingu kohta täna siin erinevates allikates käib, on küll täiesti ebakohane ja nemad on küll ohvrid siin, mitte kuidagi süüdlased,» selgitas Kelk.

Kui palju Tartu maratoni teleülekanne korraldajale maksma läks, ei nõustunud Kelk avalikustama, kuid kinnitas, et mingit raha selle eest veel makstud ei ole. Ülekande kehva kvaliteedi põhjused loodab Tartu maratoni korraldaja koos tootjaga läbi analüüsida nii ruttu kui võimalik, kuid esialgu tegeletakse maratonist endast kokkuvõtete tegemisega.

Tartu maratoni ETV eetris olnud teleülekande tehnilised apsud olid põhjustatud vastuvõtu- ja edastusseadmete veast, mis ei võimaldanud edastada pilti kogu maratonitrassist, teatas Eesti rahvusringhääling pühapäeval.

Suurematest väliskanalitest edastati Kelgu sõnul maratoni teleülekande pilti täies mahus ka Norra TV2-le, Rootsi SVT-le ja Soome MTV3-le, kuid väiksemaid kanaleid, kes telepilti osaliselt või täielikult edastasid, oli umbes 12 alates Kreeka ja lõpetades Mehhiko telekanalitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles