Lääne-Viru rannaplaneering otsib kohta tuuleparkidele ja laskepolügoonile

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu kivine rand.
Käsmu kivine rand. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kavandatava Lääne-Virumaa rannikualade planeeringu käigus otsitakse lahendusi majandustegevusega seotud puhke- ja virgestusalade, tuuleenergia tootmiseks sobilike alade, sadamate, kergliiklusteede, elamu- ja ettevõtlusalade olemasoluks ja paiknemiseks, samuti arutatakse militaarobjektidega seonduvaid probleeme.

Planeering sätestab piirkonna tervikliku territoriaalse arengu põhisuunad ja tingimused lähemaks 10-15 aastaks, vahendas maavalitsuse pressiesindaja.

Uue teemana tuleb maakonnaplaneeringus käsitlusele eelmise aasta sügise terava probleemina üles kerkinud militaarobjektide (laskepolügoonide) paiknemine ja mõju rannikuala elule.

Projekt viiakse läbi planeerimisseaduses sätestatud maakonnaplaneeringu koostamise protsessi järgides, mis muuhulgas näeb ka ette planeeringu lahenduste avalikud väljapanekud ja arutelud.

Möödunud aastal algatas Lääne-Viru maavalitsus koostöös Vihula, Viru-Nigula valla ja Kunda linna ning Lääne-Virumaa keskkonnteenistusega Lääne-Viru maakonna rannikualade maakonnaplaneeringu.

Ettevõtmisse kaasasime partnerina sõprusmaakonna, Vest-Agderi administratsioon Norrast. 2008. aasta lõpus saadi teade mainitud planeeringu koostamise projekti rahastamise kohta Norra ja Euroopa majanduspiirkonna finantsvahenditest 1,1 miljoni krooniga.

Taotlusprojekti rahaline maht on kokku 1,3 miljonit krooni ja selle pikkuseks on ette nähtud 24 kuud.

Hetkel on käsil vajaliku hankedokumentatsiooni ettevalmistamine ekspertfirma väljaselgitamiseks, kes hakkab planeeringut koostama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles