Vormsilased on mandrist ära lõigatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi praam Reet.
Vormsi praam Reet. Foto: Raigo Pajula

Vormsilased on teadmata ajaks mandrist ära lõigatud, sest jäätee on suletud ja praam Reet seisab rikke tõttu keset merd.

Vormsi vallavanema Urmas Pau sõnul on reisiparvlaeva liiklust korraldav Kihnu Veeteed tellinud rikki läinud osa asemele uue, aga kuna see tuuakse Norrast, võib see kaua aega võtta, kirjutas portaal Läänlane.

AS Kihnu Veeteed infotelefonile vastanud töötaja ütles, et reisiparvlaev Reet seisab laevateel. «Tal on tehniline rike, mis kaasnes rasketes jääoludes sõitmisega, rikke ulatus on täpsustamisel, tänase päeva jooksul peaks selguma ulatus ja varuosa saabumine,» rääkis ta.

Kihnu Veeteede töötaja sõnul ei näe ta Reeda laevateel seismises ohte, ettevõte tegeleb praegu sellega, et leida puksiir, rahvast Reedal ei ole.

Praegu ei saa saarele ka jääteed mööda, maanteeameti Haapsalu esinduse peaspetsialist Urmas Robam ütles, et hommikul oli jää peal vett kohati 40 sentimeetrit. «Vett oli villise lävepakuni, suur džiip ehk läheks läbi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles