Venemaa tugevdab Läänemere piirkonnas relvastust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta septembris Astrahani oblastis toimunud õnnestunud raketisüsteemi S-400 Triumf proovilaskmine.
Möödunud aasta septembris Astrahani oblastis toimunud õnnestunud raketisüsteemi S-400 Triumf proovilaskmine. Foto: SCANPIX

Venemaa teatas Lääne sõjaväeringkonda oma moodsaimate õhutõrje raketikomplekside S-400 Triumf paigutamisest.

Raketisüsteemi paigutamisest teatanud Lääne sõjaväeringkonna komandör Arkadi Bahhin ei täpsustanud, kus täpsemalt relvastus üles seatakse, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Balti laevastiku juhataja viitseadmiral Viktor Tširkov ütles aga möödunud kuul, et sama tüüpi raketikompleksid viiakse Poola ja Leeduga piirnevasse Kaliningradi oblastisse.

Mullu novembris ähvardas Venemaa president Dmitri Medvedev paigutada riigi lääne- ja lõunaossa, kaasa arvatud Kaliningradi oblastisse ka Iskander-tüüpi raketid, kui lääneriigid ei loobu kavast paigutada raketikilbi osi Ida-Euroopasse. Seni pole seda tüüpi rakette Kaliningradi veel viidud.

Praegu on Vene armee relvastuses kaks S-400 raketikomplekside polku, mis paiknevad Moskva ümbruses. Paljud eksperdid peavad seejuures S-400 maailma kõige võimekamaks õhutõrje raketisüsteemiks.

Venemaa on viimastel aastatel märgatavalt tugevdanud oma sõjalisi jõude Lääne sõjaväeringkonnas. Mullu Soomes avaldatud Venemaa relvajõude puudutava raporti kohaselt asub kolmandik Vene relvajõududest selles sõjaväeringkonnas, mille väekoondise vastutusalasse kuuluvad ka Moskva ja Peterburi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles