Keskerakond soovitas komisjonil rahastamise aruande asjus kaposse pöörduda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Toomas Huik / Postimees

Annetuste ja liikmemaksude aruandega hilinenud Keskerakond vastas erakondade rahastamise järelevalve komisjoni korralekutsumisele kirjaga, milles soovitas komisjonil aruande hilinemise asjus kapo ja prokuratuuri poole pöörduda.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kirjutas tänavu 10. jaanuaril erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimehele Ardo Ojasalule, et Keskerakonna eelmise aasta IV kvartali aruanne hilineb. Põhjenduseks tõi ta asjaolu, et 6. jaanuaril viis kapo Keskerakonna büroo läbiotsimise käigus kaasa partei tegevsekretäri arvuti, mis sisaldas ka lähteandmeid erakonna IV kvartali liikmemaksude ja annetuste kogumise kohta aruande koostamiseks.

Ojasalu vastas Toobalile 27. jaanuaril, et komisjon ei loe arvuti äraviimist vabandavaks asjaoluks ja loeb tekkinud olukorda lubamatuks. «Käesolevaga komisjon hoiatab, et järgmiste sarnaste aruandekohustuse esitamise rikkumiste korral pöördub komisjon politseiprefektuuri poole väärteomenetluse algatamiseks erakonnaseaduse paragrahv 12 alusel,» kirjutas komisjoni esimees.

Toobalilt tuli vastus 2. veebruaril. «Siinkohal ei saa ma mitte kuidagi nõus olla kirjas tooduga ning pean teie poolt ülimalt üleliigseks ähvarduse kasutamist Eesti Keskerakonna suhtes,» kirjutas ta Ojasalule adresseeritud kirjas.

Keskerakonna peasekretär jätkas, et loomulikult on kõik partei majandustegevusega seotud ja ka muud andmed dubleeritud. «Võinuksime neid pidada kogu erakonna büroo arvutites, mälupulkadel jne, see ei oleks sel korral aidanud meil aruannet õigeaegselt esitada, sest ära võeti kõik erakonna büroo II korruse arvutid ja muud infokandjad,» kirjutas Toobal. «Oleksite võinud seda enne küsida või huvi tunda, kui hakata märgukirju koostama ja saatma.»

«Loodan, et nüüd kui teile asjaolud teada, pöördute seesuguse kirjaga kaitsepolitseiameti ja prokuratuuri poole, kes seadis meile takistused aruande õigeaegsele esitamisele,» kirjutas Toobal.

Ojasalu kinnitas Postimehele, et praeguseks on Keskerakonna aruanne esitatud. «Keskerakond avaldas oma IV kvartali liikmemaksude aruande oma veebilehel mõnepäevase hilinemisega, aga see on praeguseks seal üleval,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles