Tarmo Kõuts: Vabast Isamaalisest Kodanikust võib saada erakond

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kõuts.
Tarmo Kõuts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Koos 60 teise aatekaaslasega Isamaa ja Res Publica Liidust äsja lahkunud Tarmo Kõuts peab võimalikuks, et MTÜst Vaba Isamaaline Kodanik võib välja kasvada erakond, kuigi selleks võib minna veel aastaid.

«Kõik võib veel juhtuda ja see oleks ka loogiline, et sellest liikumisest tekib erakond või erakonnad,» ütles Kõuts ERR Uudistele ja avaldas lootust, et tegu saab olema uut formaati erakonnaga, kus rahva tahe on rohkem esindatud ja rahva eest ei otsusta mingid kitsamad ringkonnad, nimetatagu neid siis tagatubadeks või millekski muuks.

Kõuts, kes MTÜ liige ise ei ole, kuid oli selle sünni juures, ütles, et erakonna tekkimiseni võib siiski kuluda veel aastaid. «Kõigepealt peab ühiskond hakkama teistmoodi suhtuma poliitikasse ja võtma õppust ka möödanikust, sest ma tuletan meelde, et aastatel 1939 ja 1940 ei arvestanud toonane poliitiline juhtkond elanikkonna arvamust,» ütles ta.

«Ma ei peagi seda väga suureks töövõiduks, kui me praegu kiirkorras klopsiksime kokku järjekordse erakonna samasuguseid tehnokraatlikke võtteid kasutades ja seesama erakond läheb samale poliitilisele turule, käitub samamoodi nagu tema eelkäijad,» rääkis Kõuts ja lisas, et see oleks vastu ootustele, mida inimesed praegu erakondadele panevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles