Jäätma: IRList on saanud ühe seltskonna hea äraelamise instrument

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Jäätma.
Kadri Jäätma. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kadri Jäätma, üks täna Isamaa ja Res Publica liidust lahkunud 60 liikmest, nimetas praegust erakonda ühe seltskonna hea äraelamise instrumendiks.

Endine riigikogu liige, tuntud keraamik Kadri Jäätma astus Isamaasse 18 aastat tagasi ja kirjutas lahkumisavalduse raske südamega, vahendab ERR Uudised.

Jäätma meenutab, et omal ajal olid Isamaaliidul tõsised debatilistid, kus arutleti probleemide üle ja tõstatati eri teemasid, kuid nüüd vajab partei lihtliiget vaid kaks korda aastas, kui suurkogul juhtorganeid valitakse ning kunagisest avatud mõttelaadiga ja rahvuslikke väärtusi kandvast erakonnast on järgi jäänud vaid võimuinstrument.

«Jah, võimulpüsimise, aga ma arvan, et ka ühe seltskonna hea äraelamise instrument, sest siin on näha väga tugevalt ühtehoidev seltskond, kes vaatab, et tal oleks riigikogu koht või ministrikoht või töökoht,» ütles Jäätma.

Avatus ja demokraatia kadus Jäätma sõnul erakonnast pärast liitumist Res Publicaga, mil joonistus väga hästi välja omakasu ja oma seltskonna upitamise soov, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles