Reformierakonna keskkontor Jaadla küsimusse ei sekku

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla Jõhvi kohtumajja minemas.
Rakvere linnapea Andres Jaadla Jõhvi kohtumajja minemas. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja

Reformierakonna keskkontor peab mõistlikuks erakonna Rakvere piirkonna ettepanekut linnapeale Andres Jaadlale taanduda kohtuvaidluste lõpuni oma ametist ja peatada erakonna liikmestaatus, kuid ei hakka meeri otsustesse sekkuma.

«Peame Rakvere piirkonna juhatuse seisukohti Andres Jaadla osas mõistlikeks,» rääkis erakonna pressiesindaja Silver Pukk Postimehele.

Kohalik piirkond on teinud Andres Jaadlale ettepaneku kaaluda linnapea ametist taandumist ja erakonna liikmelisuse peatamist.

«Reformierakonnas tegelevad kohalike küsimuste lahendamisega vastavad piirkonnad ise,» rõhutas Pukk.

«Esialgu on edasine Andres Jaadla otsustada,» nentis ta.

16. veebruaril otsustas Reformierakonna Rakvere piirkonna juhatuse erakorraline koosolek, et seoses süüdimõistva kohtuotsusega peab Rakvere linnapea Andres Jaadla võtma ise vastutuse ja end linnapea kohalt taandama. Samuti peab ta kohtumenetluse ajaks peatama erakonna liikmelisuse.

Reformierakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juht, Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland toetas piirkondliku juhatuse otsust.

«Toetan juhatuse otsust ja loodan, et Andres Jaadla mõistab ning aktsepteerib seda,» sõnas Strasbourgis viibinud Ojuland.

Viru maakohtus toimingupiirangu rikkumises süüdimõistva otsuse saanud reformierakondlasest Rakvere linnapea Andres Jaadla teatas eile, et plaanib jätkata nii linnapea kui ka erakonna liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles