Separatistliku Abhaasia liidrit püüti tappa

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ankvab.
Aleksandr Ankvab. Foto: SCANPIX

Mullu separatistliku Abhaasia presidendiks tõusnud Aleksandr Ankvabi püüti täna tappa, kui tundmatud kurjategijad avasid tema auto pihta tule.

Abhaasia uudisteagentuuri teatel ei saanud Ankvab atentaadis viga.

«Presidendi autot tulistati Gudauta linna lähedal. Ankvab oli teel Suhhumisse tööle. Ta ei saanud viga,» ütles valitsusallikas uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Vene uudisteagentuuri Interfax teatel suri hiljem haiglas aga üks Ankvabi ihukaitsjatest, kes sai korteeži teel lõhkenud lõhkelaengutes raskelt viga. Vigastustega toimetati haiglasse veel kaks ihukaitsjat.

Kes rünnaku korraldasid, pole hetkel teada. Interfaxi teatel õnnestus ründajatel põgeneda mägedesse ning neid pole suudetud leida.

Viimase viie aasta jooksul on varem siseministrina töötanud Ankvabi püütud tappa viis korda. Viimati püüti Ankvabilt elu võtta 2009. aastal.

2008. aastal Venemaa toetusel iseseisvuse välja kuulutanud Abhaasiat on iseseisva vabariigina tunnustanud Venemaa, Venezuela, Nicaragua, Nauru, Vanuatu ning tunnustamata Lõuna-Osseetia, Dnestri-äärne vabariik ja Mägi-Karabahh.

Venemaa hoiab rahvusvaheliselt Gruusia territooriumina tunnustatud Abhaasia tuhandeid Vene sõjaväelasi. Analüütikute sõnul sekkub Venemaa aktiivselt ka separatistlike piirkondade sisepoliitikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles