Eesti advokaatide arv ületas 800 piiri

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokatuuri esimees Toomas Vaher (vasakul) ja endine esimees Aivar Pilv.
Advokatuuri esimees Toomas Vaher (vasakul) ja endine esimees Aivar Pilv. Foto: Toomas Huik

Advokatuuri juhatus võttis eile kutseühendusse vastu seitse uut liiget, millega Eestis tegutsevate advokaatide arv kasvas 804ni.

Advokatuuri esimees Toomas Vaher ütles, et liikmeskonda on viimasel ajal kasvatanud peamiselt vandeadvokaadid ja vandeadvokaadi abid. «Kuigi põhiliselt töötavad uued advokaadid Tallinnas, on tänavu Narva saanud endale juurde vandeadvokaadi vanemabi ning üks vandeadvokaadi abi lisandus Tartusse.»

Kõige kõrgem, vandeadvokaadi kutsenimetus antakse advokatuuri liikmele, kes on sooritanud vandeadvokaadieksami ja on tegutsenud vähemalt kaks aastat vandeadvokaadi abina või vähemalt ühe aasta vandeadvokaadi vanemabina.

Vaheri sõnul on advokatuuri ülesandeks tagada advokaatide järelkasv hoida kõrgel õigusabi kvaliteeti.

Advokatuuri liikmetest 504 on vandeadvokaadid, 140 vandeadvokaadi vanemabid ning 144 abid, assotsieerunud liikmeid on 16. Liikmelisus on erinevatel põhjustel peatatud 149 liikmel.

1991. aastal töötas Eestis 185 advokaati ning kümme aastat hiljem 415 advokaati. Advokatuuri liikmete arv ületas 750 liikme piiri mullu aprillis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles