Uut haldusreformi kava toetab vaid iga kuues soomlane

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaart. Riigis plaanitava haldusreformi käigus võib kaduda 80 protsenti valdadest.
Soome kaart. Riigis plaanitava haldusreformi käigus võib kaduda 80 protsenti valdadest. Illustratsioon: Scanpix / Laura Kangur

Soome valitsuse moodustatud töörühma ettepanekut vähendada omavalitsuste arvu praeguselt 320-lt 70ni toetab vaid kuuendik soomlastest, selgub värskest küsitlusest.

Helsingin Sanomate tellitud arvamusuuringu kohaselt on siiski pool rahvast seisukohal, et omavalitsuste arvu tuleks vähendada, sest tulevikus ei ole valdadel ja linnadel piisavalt raha, et oma elanikele haridus- ja tervishoiuteenuseid tagada.

Küsitluse järgi oleks 54 protsenti vastanutest nõus omavalitsuste arvu vähendamisega umbes 150ni.

Kõige enam toetavad 70 omavalitsuse mudelit valitsuse suurparteide, Koonderakonna ja sotsiaaldemokraatide toetajad. Kõige rohkem on sellele vastu Keskerakonna ja Põlissoomlaste pooldajad.

10.-14. veebruarini läbi viidud küsitluse viis läbi TNS Gallup, vastas 1074 inimest. Küsitluse veamäär on kolm protsendipunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles