Aserbaidžaan teatas Iraaniga seotud terrorivõrgustiku paljastamisest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani julgeolekuministeerium teatas terroristliku rühmituse paljastamisest, millel väidetavalt on sidemed Iraani Revolutsioonilise Kaardiväe ja Hezbollah´ga.

Aserbaidžaani riikliku telekanali AzTV teatel on rühmituse liidriteks Iraani armeest eraldiseisva Revolutsioonilise Kaardiväe ohvitser nimega Hamid ning Liibanonis tegutseva šiiitide organisatsiooni Hezbollah´ liige Hadji Abbas, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Telekanali andmetel kavandasid terrorivõrgustiku liikmed rünnakut Aserbaidžaani pealinnas Bakuus asuva Iisraeli saatkonna ja juudi kultuurikeskuse vastu. Väidetavalt kogusid võrgustiku liikmed sihtmärkide kohta andmeid ning ostsid ka relvi, laskemoona ja lõhkeainet.

Praegu puudub ametlik kinnitus sellele, kui mitu isikut kinni peeti.

Iraani naaberriigil Aserbaidžaanil on hea läbisaamine Iisraeliga, kuid Teherani ja Bakuu omavahelised suhted on viimastel aastatel teravnenud ning islamivabariik süüdistab naaberriiki juudiriigi toetamises.

Läinud nädalal sai Indias New Delhis toimunud plahvatustes viga üks Iisraeli diplomaat. Gruusia pealinnas Thbilisis tehti aga kahjutuks autopomm, mis väidetavalt oli samuti suunatud Iisraeli vastu. Tai võimude sõnul püüdsid Iraaniga seotud isikud tappa Iisraeli diplomaate ka Bangkokis, kuid nende rünnak ebaõnnestus.

Iisrael on kolmes vahejuhtumis süüdistanud Iraani, kuid viimane on oma seotust eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles