Erakondade võlad on vähenenud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu
Ardo Ojasalu Foto: Egert Kamenik / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) vaatas tänasel istungil läbi erakondade valimiskampaaniate täiendavad aruanded ning tuvastas, et enamik suurematest erakondadest on oma valimisvõlad likvideerinud.

«Meil on hea meel tõdeda, et olukord erakondade võlgnevuste osas on paranenud, kuivõrd enamik suuremaid erakondi on oma valimisvõlad likvideerinud. Valimistega seotud võlgnevusi on jäänud veel Keskerakonnal, Erakonnal Eestimaa Rohelised ja Erakonnal Kristlikud Demokraadid,» ütles komisjoni esimees Ardo Ojasalu.

Komisjoni kokkuvõtte järgi on Keskerakonnal tasumata võlgu jäänud veel 471 133 eurot, millest suurim osa - 411 442 eurone võlg pärineb 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimistest.

Rohelistel on mullustest riigikogu valimistest jäänud võlgu üles 25 266 eurot ning Kristlikel demokraatidel 763 eurot.

Komisjon otsustas teha Leo Kunnasele ettepaneku riigikogu 2011. aasta korrigeeritud valimisaruande esitamiseks, mis vastaks tegelikele andmetele mitterahalise annetuse osas. Leo Kunnas on oma mitterahalise annetuse hindamisel jätnud esitamata 765 euro suuruse mitterahalise annetuse, mis seisnes tema valimisreklaami näitamises Forum Cinemas ASis.

Samuti vaatas komisjon läbi oma 2013. aasta eelarve projekti. Selle kavandatav maht on 80395 eurot. Tööd jätkati komisjoni veebipõhise aruandluskeskkonna väljatöötamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles