Ministeerium: õpetajate nõudmised ületavad kaugelt eelarvevõimalusi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Eesti Haridustöötajate Liidu streigijuhendi põhinõudmiste kogumaksumus on vähemalt 69 miljonit eurot, mis ületab oluliselt koolide eelarveid, teatas haridusministeerium.

Ministeeriumi arvutuste kohaselt on liidu koostatud koolide streigijuhendis soovitatud põhinõudmiste täiendav maksumus tänavu vähemalt 69, järgmisel aastal 123 ning ülejärgmisel aastal 172 miljonit eurot, mis ületab kaugelt koolipidajate eelarvevõimalusi.

Põhinõuete maksumusest 37 miljonit eurot moodustab õpetajate töötasu alammäärade suurendamine 2012. aastal vähemalt 20 protsendi võrra (koos koolituskulude vastava kasvuga). 20 miljonit eurot kuluks koolieelsete lasteasutuste õpetajate üleriigiliste palgaalammäärade võrdsustamiseks põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate palgaalammääradega ja koolieelsete lasteasutuste õpetajate puhkuse võrdsustamiseks teiste õpetajate puhkusega (56 kalendripäeva). Lisaks kuluks 12 miljonit eurot pedagoogidele 18-tunnilise õppetundide arvu kehtestamiseks nädalas.

Ministeerium otsib koostöös kohalike omavalitsustega lahendusi, kuidas tõsta õpetajate palka 2013. aastal. Õpetajad peavad saama õiglast palka ning palkade korrastamise nimel on peetud konsultatsioone ja läbirääkimisi kohalike omavalitsuste kui koolipidajate ja õpetajate otseste tööandjate esindajatega, seisab ministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles