Vene Balti laevastik viib allveelaevad Kroonlinnast Baltiiskisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Balti laevastiku allveelaev õppusel 2007. aastal.
Vene Balti laevastiku allveelaev õppusel 2007. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa Balti laevastik kavatseb oma allveelaevad lähiajal Kroonlinnast Kaliningradi oblastisse Baltiiskisse ümber dislotseerida, teatas täna laevastiku juhataja Viktor Tširkov.

«Oleme alustanud ehitustöid, mille lõppedes dislotseeritakse osa allveelaevadest Kroonlinnast Baltiiskisse ümber. On alanud sõjaväelinnaku ja õppekompleksi hoone rajamine selle väeosa isikkoosseisu tarvis, samuti kai rekonstrueerimine ja süvendustööd Baltiiski sõjasadamas,» selgitas Tširkov.

Admirali sõnul uuendatakse ja pikendatakse kaisid mitte üksnes allveelaevu silmas pidades. Jutt käib ka kõigist teistest alustest, kaasa arvatud uutest, mille süvis on suurem kui vanadel laevadel.

«Ehitajatel tuleb punnvaiu sisse taguda ning rekonstrueerida kaisid 3200 meetri pikkuselt. Sõjasadama sügavust suurendatakse 11 meetrini, mis võimaldab seal baseeruda kõige kaasaegsematel laevadel,» kuulutas Tširkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles