Simm ja Dressen osalesid ühise komisjoni töös

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

Nii riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simm kui ka täna riigireetmises kahtlustatavaks kuulutatud Aleksei Dressen osalesid sajandivahetusel koos strateegilise kauba sisse- ja väljaveo ning transiidi kontrolli komisjoni töös.

Riigi Teatajas on ilmunud valitsuse määrus 1999. aasta septembrist «Strateegilise kauba sisse- ja väljaveo ning transiidi kontrolli komisjoni moodustamine ning selle põhimääruse kinnitamine».

Komisjoni kuulusid teiste seas nii Aleksei Dressen (siis kaitsepolitseiameti politseidirektor) kui ka Herman Simm (siis kaitseministeeriumi riigisaladuse tagamise talituse juhataja).

Samuti on avalik valitsuse 1999. aasta määruse muutmise teade, mis võeti vastu 2001. aasta novembris ja selle kohaselt arvati komisjonist Dressen välja ning tema asemele määrati kaitsepolitseiameti politseidirektor Fatislav Keivsar.

Otsingumootorid annavad viited ka Dresseni 2006. aastal avaldatud uurimistööle «Ekstremism Eestis ja Lätis».

Dressen väidab oma töös, et Eestis eksisteerib tänasel päeval skinheadide tegevuse laienemise oht, mille peamisteks põhjuseks on püsiva ideoloogia olemasolu.

Näiteks näitavad Eestis tegutsevad paremäärmuslased tõusvat huvi kaitseliidu vastu.

Oma uurimuse lõppjäreldustes leidis Dressen, et Eesti puhul saab rääkida ekstremistlike ilmingute suhtelisest kiirest arengust, mida on suudetud siiski piisava ennetustööga kontrolli all hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles