Aeg: ei saa välistada, et kahjustada sai ka rahvusvaheline info

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg
Raivo Aeg Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg ütles, et täna riigireetmises kahtlustuse saanud Aleksei Dressenil oli kogu oma karjääri jooksul ligipääs mitmesugusele informatsioonile ning ei ole välistatud, et kahjustada on saanud ka välispartnerite Eestile usaldatud informatsioon.

Aeg selgitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et viimati tegi Dressen kaitsepolitseis juhtivspetsialisti tööd, kuid oma möödunud karjääri jooksul on ta olnud erinevatel ametikohtadel, ka juhtival struktuuriüksuse ametikoha, vahendab ERR Uudised.

«Seda informatsiooni, millega ta on kokku puutunud ja millega tal on olnud võimalus tutvuda, on nähtavasti nende aastate jooksul olnud päris piisavalt,» märkis Aeg.

Ta tõdes, et Dresseni juhtum on teatud mõttes erinev Herman Simmist, kes oli NATO ja ka muude rahvusvaheliste saladuste hoidja ning kindlasti ei ole Dresseni puhul rahvusvaheline mõõde nii suur.

«Aga me ei välista, et seda üldse poleks olnud, me ei välista, et kahjustada on saanud ka meile partnerite poolt usaldatud informatsioon ehk rahvusvaheline informatsioon,» tunnistas Aeg ja lisas, et täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles