Uurimise ajaks ametist kõrvaldatud politseinik saab suure hüvitise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus arutab neljapäeval ligi 25 000 euro suuruse hüvitise maksmist kriminaalmenetluse ajaks ametist kõrvaldatud ning riigikohtus õigeks mõisetud politseinikule.

Eelnõu kohaselt eraldatab valitsus reservist justiitsministeeriumile 24 912,92 eurot kriminaalmenetluses ametist kõrvaldamisega tekitatud kahju hüvitamiseks, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

Vägivallas ja võimuliialduses süüdistatud Sergei Tumanov kõrvaldati 2006. aastal politseiameti Ida politseiprefektuuri Jõhvi politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabli ametikohalt. Riigikohus mõistis mehe 2010. aasta aprillis talle esitatud süüdistuses õigeks. Tumanov esitas 1. detsembril 2010 kaebuse Tallinna halduskohtusse, leides, et talle kuulub väljamaksmisele hüvitis, mis koosneb ametipalgast koos seaduses ette nähtud lisatasudega aja eest, mil tema teenistussuhe oli peatatud käimasoleva kriminaalmenetluse tõttu.

Tumanov nõudis saamata jäänud ametipalka ja lisatasusid ajavahemiku 1. oktoober 2006 kuni 17. jaanuar 2009 eest. 2009. aasta jaanuaris lahkus Tumanov omal soovil politseiteenistusest.

Kompromisslepingu alusel on kohtuasja menetlus lõppenud ja selle täitmisel ei ole pooltel vastastikuseid nõudeid.

Süüdistuse järgi pani Tumanov kuriteo toime 2006. aasta 24. juulil, kui ületas Kohtla-Järvel Kalevi tänaval teenistusülesandeid täites võimupiire. Süüdistuse järgi pidas ta kinni tänaval alkoholijoobes viibinud mehe, kelle paigutas esmalt patrullautosse, kuid peagi talutas ta kannatanu autost välja ja lõi teda rusikaga. Süüdistuse järgi väänas Tumanov purjutaja käed seljataha, pani need raudu ning pärast seda jagas mehele veel mitu rusikahoopi. Süüdistuses seisis, et Kohtla-Järve konstaablijaoskonda jõudes paigutas Tumanov mehe kinnipeetavate kambrisse, kus lükkas kannatanu põrandale pikali ja lõi rusikate ning jalgadega.

Viru maakohus ja teise astme kohus mõistsid Tumanovi süüdi, kuid riigikohtus jäi mees õigeks. Riigikohus leidis, et madalama astme kohtud väljusid süüdistuse piiridest ja süüdimõistva otsuse tegemisel rikuti kriminaalmenetlusseadustiku nõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles