Maanteeinfo: saju tõttu on teed ootamatult libedad

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine ja lörtsine linn.
Lumine ja lörtsine linn. Foto: Peeter Langovits

Pea kõikjal on jätkuva saju tõttu liiklusolud halvenenud. Suurematel riigimaanteedel on sõidujäljed küll lumevabad, kuid samas ootamatult libedad, teatas maanteeinfokeskus.

Teedel on lume- ja lörtsisajust tingitud lumiseid ja libedaid lõike. Prognoositavalt kestab sadu terve päeva ja taandub alles õhtul.

Varahommikul enne kella kuut sadas Lõuna- ja Kagu-Eestis vihma, mujal Eestis valdavalt lörtsi ja lund, kohati ka jäidet, teatas maanteeinfokeskus. Teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel olid Lõuna- ja Kagu-Eestis märjad, mujal lumised, lörtsised/soolalumised ning libedad. Piirkonniti esineb teedel lumesulaveest tingitud lompe, kohati võib vesi olla sügav.

Ilm oli pilves, sadas lund, lörtsi ja vihma ning nähtavus oli pea kõikjal piiratud. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku 0 kraadist kuni -1 kraadini.

Maanteeamet hoiatab, et lume- ja lörtsisajus on teed libedad.

Liikluspiirangud:

Täna kella 23.00st kuni 24. veebruari kella 04.00ni on remonttöödeks liiklusele suletud Tartu maakonnas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 187. kilomeetril asuv Variku viadukt. Ümbersõit Roopa ja Aardla tänava kaudu.

Seoses teekatte remondiga on Tartu maakonnas Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maanteel Rõhu ja Ulila teeristi vahelisel lõigul (km 12,9-13,9) piiratud tööde ajal tööde tsoonis kiirust 50 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles