Kohus andis loa Dressen vahi alla võtta

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen
Aleksei Dressen Foto: ERR / «Aktuaalne Kaamera»

Harju maakohus rahuldas täna riigiprokuratuuri taotluse võtta vahi alla eile hommikul Tallinna lennujaamas riigireetmises kahtlustatavana kinni peetud kaitsepolitsei juhtivspetsialist Aleksei Dressen.

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp taotles 43-aastase Dresseni vahistamist kuni kuueks kuuks ning kohus nõustus sellega. Samuti riigireetmises kahtlustatava Dresseni abikaasa Viktoria vahistamist prokurör ei taotlenud.

Naine on alates eile hommikust kuni 48 tunniks kinni peetud ja tema suhtes tehakse menetlustoiminguid, ütles Postimehele riigiprokuratuuri pressiesindaja. Seega pääseb Viktoria Dressen ööpäeva jooksul vabadusse.

Väidetavalt müüs Aleksei Dressen Venemaa föderaalsele julgeolekuteenistusele (FSB) olulisi riigisaladusi. Kui kaua Dressen FSB huvides tegutseda sai, pole täpselt teada, ent arvatavalt kestis see aastaid. Dressenil oli osaliselt ligipääs ka meie vastuluureinfole Venemaa siinsete huvide kohta.

Eile hommikul viis Aleksei Dressen oma abikaasa Viktoria Dresseni Tallinna lennujaama, kus viimane pidi minema Tallinna-Moskva lennukile. Vahetult enne lennule minekut
võtsid julgeolekuametnikud Viktoria Dresseni kinni. Temalt saadi kätte oluline asitõend, andmekandja salajase infoga, mille naine pidi viima Venemaale.

Kinni peeti ka Aleksei Dressen ise. Vastupanu kumbki kinnipidamisel ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles