Hiina tudeng kutsub «okupeerima» käimlaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimla Hiinas.
Käimla Hiinas. Foto: SCANPIX

Hiina tudeng loodab saada rahvusvaheliselt tuntud kangelannaks sellega, et algatas oma occupy-liikumise, mille käigus võetakse üle meeste WC-sid, kirjutab AFP.


Li Tingting, kes oli tüdinud pikkadest järjekordadest naistele mõeldud käimlate uste taga, jõudis lehepealkirjadesse sellega, et marssis mõlemale sugupoolele võrdseid ooteaegu nõudvate plakatitega veel 20 naise seltsis Lõuna-Hiinas Guangzhou linnas meestele mõeldud avalikku tualetti.

Nüüd kavatseb Li Tingting viia oma meeleavaldused ka pealinna Pekingisse. «Me tahame, et kõrgemad ametnikud pööraksid sellele küsimusele tähelepanu,» teatas ta AFP-le. «See on paljude naiste jaoks suur probleem. Guangzhou meeleavalduse ajal tegime me juhuküsitlusi ning avastasime, et enamik inimesi toetab meid.»

Kohaliku ajakirjanduse kohaselt vastasid Guangzhou kohalikud võimud Li protestile sellega, et nõustusid suurendama naistele mõeldud avalike käimlate arvu 50 protsenti. Nüüd loodab meeleavalduse korraldaja sama tulemuseni jõuda üle riigi.

Naistudengi occupy on vallandanud ka internetidebati, kus mitte kõik teda ei toeta. «Ameeriklased okupeerivad Wall Streeti, hiinlased okupeerivad tualette. See on väga erinev,» märkis näiteks huashuo xiani nime all blogi pidav persoon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles