Karmin: peo ajal tuleb olla optimistlik

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Karmin
Mati Karmin Foto: Margus Ansu

Skulptor Mati Karmini hinnangul teeb president rahvast optimismile õhutades õigesti, sest kevad on alati raske aeg.

«Siis saavad toiduvarud otsa ja on paastu aeg ehk julgust tuleb süstida,» nentis Karmin. «Armumise aeg on juba siis, kui soojaks läheb, kuid kõige raskem aeg on ees.»

Karmini sõnul tuleb proovida argipäeva muredest üle olla, sest need ei kao kunagi.

«Tuleb kõrgemale vaadata ja igapäevast kõrgemad eesmärgid seada ning küllap siis saab hakkama – kasinast ajast tuleb edasi vaadata,» sõnas Karmin.

Karmin lisas, et autasu tuli talle üllatusena.

«Eks ikka tuli üllatusena, ei lootnud, et minusugusele keegi autasu annab, seda enam, et skulptuuri seis on Eestis üsna nukker ja see ameti pole kunagi kerge või populaarne olnud,» sõnas Karmin. «Seetõttu oli üllatav, et ebapopulaarse žanri esindajat meeles peeti.»

Karmin rõhutas samas, et Tartu on ainus linn, kus skulptuuriga on asjad korras, kuigi sealgi on viimastel aastatel protsess seisma jäänud.

«Ma julgeks isegi öelda, et viis aastat pole midagi olulist sündinud enam,» sõnas Karmin. «Nii kunstnikele kui ka linnaisadele tuleks soovida rohkem julgust. Sõimata saab iga asja eest ning tänavaaugud või puuduvad lasteaiakohad ei kao ka järgmisel sajandil, kuid kultuur ja kunst on sellised nähtused mis jäävad ning annavad näiteks turismi näol tagasi.»

Skulptori sõnul läheb ta täna kontserdile, vaatab homme paraadi ja hakkab siis Tallinna sõitma ning õhtul peetakse pidu koos sõpradega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles