Tartus toimus pidulik kaitseväe paraad

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Vabaduse puiesteel algas vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kaitseväe pidulik paraad, mida juhatab kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ja võtab vastu president Toomas Hendrik Ilves.

Paraadil osaleb üle 1000 kaitseväelase ja kaitseliitlase. Esimest korda saab kaitsejõudude paraadil näha lahingutoetusüksusi ning logistikakeskuse ja logistikapataljoni lippe.

Paraadil marsivad jalgsi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli, staabi- ja sidepataljoni, vahipataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni ja mereväe üksused. Kaitseliit paneb välja üksuse Tartu malevast, lisaks Tartu maleva akadeemilise malevkonna. Sisekaitsejõudusid esindavad sisekaitseakadeemia kadetid.

Motoriseeritud paraadmarsil sõidab Scoutspataljoni jalaväekompanii Sisu-soomukitel. Suurtükiväepataljon on kohal 122-mm ja 155-mm haubitsate patareidega, õhutõrjepataljon 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketisüsteemi Mistral patareiga, kaitseliitlased Võrumaa malevast 90mm tankitõrjekahuritega ning Kuperjanovi jalaväepataljon 120mm miinipildujate patareiga ja Viru jalaväepataljon tankitõrjeraketisüsteemidega Mapats ja Milan. Lisaks kaitseväe logistikakeskuse ja logistikapataljoni 12 lahingutoetussõidukit.

Eesti sünnipäevale pühendatud paraadil osalevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkestrid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles