Sutrop: Ilvese kõne oli mõtlik ja murelik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Sutrop
Margit Sutrop Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop ütles, et presidendi tänane aastapäevakõne oli murelik, aga ka mõtlemapanev.

«Väga mõtlik ja murelik kõne, aga kindlasti ka väga põhiväärtusi rõhutav, uuesti mõtlema panev, inimestesse siiski teatud mõttes kindlustunnet sisendav,» iseloomustas Sutrop Toomas Hendrik Ilvese sõnavõttu.

«Kuigi president lubas, et ta ei manitse ja ei räägi kantslist, mulle siiski tundus, et ta rääkis kõrgelt ja kantslist,» lisas ta. Sutropi sõnul tuleb teatud väga olulisi ja jäävaid asju samas tõepoolest meelde tuletada ja presidendi kõne teeniski seda eesmärki.

Sutrop tunnustas ka seda, et president on juhtivatest poliitikutest üks väheseid, kes räägib kodanikuühiskonna olulisusest seadusloomes osalejana ega taanda kodanikuühiskonda vaid laulu- ja mänguseltsidele ning korteriühistutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles