Suursaadik: Eestil on Läti ja Leeduga rohkem ühist kui Põhjamaadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ants Liigus

Kuigi Eesti on oma riiki üles ehitades Põhjamaadelt palju õppinud, on sel siiski endiselt Läti ja Leeduga rohkem ühist, ütles Eesti suursaadik Lätis Mati Vaarmann reedel päevalehes Latvijas Avīzе ilmunud usutluses.

Vaarmanni sõnul on Eestis samasugused sotsiaalsed, majanduslikud ja demograafilised probleemid nagu Lätiski.

«Kui Läti kohalike omavalitsuste juhid oma Eesti kolleegidega kohtuvad, on neil paljust rääkida, sest nende probleemid on sarnased. Ma toonitan suursaadiku ja eestlasena, et meil on Lätiga rohkem ühist kui Põhjamaadega – nad on head majakad, kuid Läti ja Leedu on meie kaasreisijad,» ütles Vaarmann ajalehele.

Diplomaat märkis, et eestlased on kriitiline rahvas ning riigi olukorda analüüsivad artiklid toovad välja, et riigis ei ole kõik sugugi täiuslik.

«Läti usub, et Eestis on elu hea ning Eesti suursaadikuna on mul hea meel seda lugeda. Kuid oleks solvav öelda, et me oleme targemad, julgemad. Meie riiklikku arengut on suuresti ergutanud suhted Põhjamaadega. Kui Eesti hakkas mõtlema, kuidas uut riiki üles ehitada, olid eeskujudeks Rootsi ja Soome. See lähenemine töötab endiselt nagu õlitatult... Sellegipoolest on meil täiesti teistsugused probleemid ning me ei saa Soome või Rootsi kogemust otseselt kopeerida,» rääkis Vaarmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles