Edelaraudtee lubab Tallinna-Tartu liinile lisavagunit

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee rong.
Edelaraudtee rong. Foto: Sille Annuk / Postimees

Postimehele kurdeti, et Tallinna-Tartu rongid on sageli puupüsti rahvast täis ning vaevu leiab koha, kuhu istuda. Edelaraudtee lubab lisavagunit.

«Õppehooajal on reedestel ja pühapäevastel tippaegadel Tallinna ja Tartu vahel tõepoolest palju reisijaid, muudel päevadel on reisijaid oluliselt vähem,» rääkis Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov. «Tippaja koormuse vähendamiseks on juba lähinädalatel plaanis Tallinna-Tartu suunal käiku anda nädalavahetuse lisavagun.»

Ta lisas, et koormuse hajutamiseks püüab ettevõte suunata reisijaid erinevatel aegadel sõitma ka sõidusoodustuste abil.

«Näiteks on reedeti ja pühapäeviti õhtusel ajal Tallinna ja Tartu vahel käigus nn tudengirong, kuhu õppurid saavad pileti osta eriti soodsalt,» ütles Gorstov.

Lisaks ruumipuudusele heideti Edelaraudteele ette liiga jahedaid vaguneid. Postimehe poole pöördunud meesterahva sõnul oli näiteks 5. veebruaril Tartust väljunud rongis võimalik istuda ainult talvejopega.

«Reisirongides tagatav temperatuur peab olema +16 kraadi,» vastas Gorstov. «Ekstreemsetes ilmastikuoludes (tol päeval oli EMHI andmetel Tartus ligi 23 kraadi külma) piisab jahedustunde tekkimiseks sellest, et rong avab peatuses vaguni mõlemad uksed, mis on vajalik reisijate peale- ja mahaminekuks.»

Gorstov kinnitas, et Edelaraudtee teeb omalt poolt kõik, et ronge soojana hoida ka suurte külmakraadide puhul. «Selleks soojendatakse ronge külmal ajal pidevalt ka seismise ajal,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles