Valgud: Eestis on liiga palju tigedust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isa Heinz Valk ja Marika Valk
Aasta isa Heinz Valk ja Marika Valk Foto: Toomas Volmer

Nii kunstiajaloolane Marika Valk kui ka endine poliitik Heinz Valk nõustusid presidendiga, et Eestis on liiga palju tigedust ja see on probleem, mille lahendamisega tuleb hakata tegelema.

Marika Valki sõnul on president viimasel ajal pidevalt päris ausalt öelnud, et mida ta Eesti asjade kohta arvab. Marika Valk lisas aga, et tema oleks oodanud natuke rohkemat, sest president võinuks veelgi julgemalt öelda.

Heinz Valki hinnangul oli tegemist aga pidupäevale sobiva kõnega.

«Nii selle pidupäevaga on – oleme uhked selle üle, et meil on Eesti riik. Võime kiruda paljusid asju, aga jumal tänatud, et see riik meil on,» täiendas Marika.

Heinz Valk tõstis presidendi kõnest esile kohalike inimeste suhted, mille president sidus tema arvates Eestist lahkumisega.

«Tigedas ühiskonnas ei taheta elada. Seda tigedust, ülbust, solvamist ja sõimu on rohkem kui üks normaalne ühiskond endale lubada tohiks,» selgitas Heinz Valk. «See oli presidendil väga õige, et ta näpuga viibutas.»

Heinz Valki sõnul võib probleem olla selles, et osa inimesi kasutab vabadust valesti.

«Nad arvavad, et vabadus on vabadus kõiki sõimata, kuid kes vabadust õigesti kasutavad, need ei torka silma,» täpsustas Heinz Valk.

Marika Valk avaldas lootust, et ehk on Eesti riik veel nii noor, mistõttu hakkavad asjad muutuma.

«Kuid tigedust on nii meeletult palju, et kuidas saaks selle kuidagi lahendada,» mõtiskles ta.

Kontserdiga jäid mõlemad väga rahule ja Heinz Valk kiitis julgust olla nii tähtsal üritusel innovaatiline.

«Et julgetakse nii tähtsal ja soliidsel sündmusel pakkuda sellist üllatust. Meeldiv üllatus ja kunstiliselt täiesti veenev. Ei tea, kui palju Ilves selles valikus kaasa rääkis, kuid tahaks presidenti tänada ja õnnitleda,» sõnas Heinz Valk.

Marika Valk täiendas, et kuigi kontserdi ajal mõtles ta korraks tumedatele toonidele ja tumedusele, siis tegelikult pakuti etteastete käigus sära ja tumedus polnud seetõttu probleem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles