SEB juhatuse esimees tähtsustas presidendi kõnes eetika aspekti

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt.
Riho Unt. Foto: Peeter Langovits.

SEB juhatuse esimees Riho Unt tõstis presidendi kõnest esile eetika aspekti, mis rasketel aegadel peabki olema tähelepanu all.

«Täna sellistele eetilistele tõekspidamistele rõhuda on väga asjakohane, sest kui inimeste majandusolukord on raske, kiputakse neid eetika piire proovima,» selgitas Unt. «Selles mõttes ajakohane meelde tuletada ja rahustada Eesti elanikkonda, sest kriisid tulevad ja raskusi on, kuid koos saame üle.»

Unti hinnangul olid teisedki kõnes tõstatatud teemad majandusega seotud – näiteks juhiti tähelepanu efektiivsusele.

«Efektiivsus võib vahepeal tekitada tundeid, et kas peale efektiivsuse midagi muud ei olegi,» selgitas ta. «Seetõttu on hakatud rääkima vastutustundlikust ja sotsiaalsest ning kestvast äripidamisest, kus ongi nüansid, mis pole kõige efektiivsemad ja kasumlikumad, kuid mida tehakse selleks, et anda midagi ühiskonnale tagasi.»

Unt lisas, et täna on veel raske tehtule konkreetseid hinnanguid anda, sest riik on veel noor.

«Kõige teravam on majandusteema, mida näeme võlakriisina. Kuid majanduslikust aspektist arvan, et on läinud hästi ja läheb edaspidi edukalt,» sõnas Unt. «Ehk on lõivu makstud sotsiaalse kindlustunde pealt ja see õige tasakaal tuleb edasi liikudes veel leida.»

Unt kiitis kontserti, mis polnud tema sõnul traditsiooniline, kuid meeleolukas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles