Indrek Leivategija: Ilves oskab südametunnistusele koputada

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Leivategija
Indrek Leivategija Foto: Peeter Langovits

Muusiku Indrek Leivategija hinnangul on president Toomas Hendrik Ilves alati osanud midagi huvitavat öelda ning leidnud just selle õige nurga, kust eestlase südametunnistusele koputada.

«Ta on tavaliselt käsitlenud teemasid, mida on vaja olnud,» sõnas Leivategija. «Minu meelest oskas ta tähelepanu suunata raskele majanduslikule ajale ja võib-olla Eesti teatavale väikesele eelisele teiste riikide ees.»

Leivategija arvates võib just praegu eestlaste trumbiks olla kannatlik meel.

Nii Saksamaal kui ka Itaalias õppiv tšellomängija rõhutas, et kuigi president rääkis väljarändest, siis tema peab ennast selgelt eestlaseks ja Eestiga seotuks.

Noori, kes on aga välismaale läinud, saab Leivategija arvates tagasi tuua vaid seni, kuni nood pole hakanud looma peret.

«Kui neil on välismaal pere, siis tihti neid tagasi ei saa, tuleb lihtsalt ahvatleda tööga ja loota, et nad on südames eestlased,» nentis Leivategija.

Kontserti jälgis Leivategija teleekraanilt ja kava oli tema sõnul väga hästi üles ehitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles