Putin: suur tuumaarsenal on globaalse tasakaalu võti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Sarovi tuumauuringute keskuses (endine Arzamas-16), mis jääb Nižni Novgorodi lähistele.
Vladimir Putin Sarovi tuumauuringute keskuses (endine Arzamas-16), mis jääb Nižni Novgorodi lähistele. Foto: SCANPIX

Venemaal on globaalne kohustus tugeva tuumaarsenali säilitamiseks vastukaaluks USA võimule ning suurte konfliktide ärahoidmiseks, ütles Vene peaminister Vladimir Putin eile.

Putin külastas Sarovi tuumauuringute keskust ja osales kohtumisel ekspertidega, kus kritiseeris USA plaani raketitõrjekilbi rajamiseks Euroopasse.

Putini sõnul «ei kavatse Venemaa ühepoolselt desarmeerida» ning hoiatas, et riigi relvajõud töötavad välja uusi ja võimsamaid tuumarelvi.

«See pole üksnes meie riiklik eesmärk, vaid kohustus kogu inimkonna ees: hoida strateegilisi jõude ja nende võimekust tasakaalus,» ütles Putin uudisteagentuuride teatel.

«See on väga oluline. Pärast Teist maailmasõda on see tasakaal taganud globaalkonfliktide vältimise. Regionaalkonfliktide arv paraku üha kasvab, kuid strateegiliste jõudude tasakaal aitab ära hoida suuri konflikte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles