Hõbemägi: Ansip ostis endale odavalt pikaajalise indulgentsi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Raadio Kuku «Keskpäevatunni» saatejuht Priit Hõbemägi leidis, et peaminister Andrus Ansipi neljapäevane kõne oli väga nutikas ning selle mõju ulatub veel kaugele.


«Minu meelest on see väga nutikas asi, mille peaminister on korda saatnud. Ma ei ole tema nutikuses kordagi kahelnud, sellistele kohtadele saavadki nutikad inimesed. Ta on suhteliselt odavalt ostnud endale pika ja väga kvaliteetse indulgentsi, mis projitseerub ka järgmistele valimistele,» ütles Hõbemägi Ansipi avalduse kohta.

«Ükskõik kuidas vahepeal ka ei läheks, on alati võimalus öelda: saage aru, ma püüan teha parimat minule alles jäänud aja suhtes. Samal ajal ta on olnud selge, arusaadav, konkreetne ja aus öeldes, et niikaua ma seda ametit veel pean ja siis enam ei pea.
Pean ütlema, et minu meelest on see täiesti mõjuv,» rääkis Hõbemägi.

Edasi tsiteeris saatejuht peaministrit: «Olen pidanud oma tegevuses ülimuslikuks vastutustunnet Eesti vabariigi ees, kuid ilmselt alahinnanud ühte teist väga olulist tunnet – kaastunnet iga inimese suhtes, kes on jäänud hätta.»

«Ja järgmises lõigus teeb ta huvitava käänaku ja ütleb: «Küünilist manipuleerimist tunnetega näeme praegu kõikjal ümberringi, nii Eestis kui mujal.» Ehk ta ütleb sellega, et ma oleksin põhimõtteliselt võinud ju ka varem kahetseda, aga seda oleks võinud mõista kui lihtsalt poliitilist mängu. Aga nüüd see tuleb kõik puhtast südamest,» lausus saatejuht.

«Oleme nüüd ausad: keegi ei saa öelda, kas see on siiras või see ei ole siiras. See on selline asi: kui sa räägid midagi iseenda kohta, siis ainult sina ise tead, kas see on tõsi või mitte,» nentis Hõbemägi.

Rein Kilk leidis, et Ansipi avaldus oli tõepoolest nutikas, kuid samas hakkab see ka teistpidi tööle ning ilmselt hakatakse Reformierakonna sees juba ammu enne Ansipi valitsusaja lõppu uue juhi järele ringi vaatama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles