Taliga: president andis poliitikutele «kõrvenõgest»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga.
Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga. Foto: Priit Simson.

Ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga hinnangul andis president Toomas Hendrik Ilves oma eilses aastapäeva kõnes poliitikutele pai tehes ka «kõrvenõgest».

President Ilves kiitis kõnes kodanikuühiskonna peatõstmist ning Taliga nõustus presidendiga, et viimased aastad on näidanud, mis masti eestlased on. «Kindlasti ei ole poliitikutel enam võimalik teha nägu, nagu rahvas oleks kuulekas puudel, kes on rihma otsas ja suukorvistatud,» ütles Taliga Õhtulehe vahendusel.

Taliga sõnul saab poliitikute ja rahva jaoks üheks lähiaja tähtsaimaks hetkeks olema õpetajate streik, sest õpetajad ei seisa üksinda, vaid neil on suur ühiskonna toetus ning Taliga usub, et Ma usun, et märtsi esimene nädal saab olema midagi sellist, mida Eestis viimase 20 aasta jooksul kogetud ei ole

Taliga arvates on võimukoalitsioonil ainult kaks võimalust: «kas kuulata ja arvestada või hõlmad vöö vahele panna ja minema astuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles