Saarts: poliitiline olukord võib soosida uue erakonna moodustamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul võib praegune poliitiline olukord soosida mõne uue erakonna moodustamist, samas ei ole aga uue erakonna asutamine nii kerge, kui kümme aastat tagasi.

Tallinna ülikooli politoloog Tõnis Saarts võrdleb praegust poliitilist olukorda aastaga 2001, mil Eesti poliitikas võitis suure populaarsuse uus erakond Res Publica. See oli aeg, mil valijad olid pettumas koalitsioonis ning samas ei pakkunud pettunutele alternatiivi opositsioon, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Praegused arengud viitavad pigem sellele, et erakonnamaastik on suhteliselt paigas ja väga dramaatilisi nihkeid ikkagi lähitulevikus ei tule. Aga pikemas perspektiivis me muidugi ei tea, millised need arengud võivad olla, ja siin ma ei eitaks seda, et mõni uus erakond võib esile tõusta, kui valitsuserakonnad ei suuda oma toetust säilitada ja opositsioon ei suuda end tõsiseltvõetava alternatiivina välja käia,» rääkis Saarts.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles