Juškin: KGB värbas agente paljudeks aastateks ette

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen
Aleksei Dressen Foto: ERR/AK

Balti Venemaa uurimise keskuse direktor Vladimir Juškin ütles kaitsepolitseinik Aleksei Dresseni riigireetmiskahtlust kommenteerides, et postsovetlikus ruumis on palju KGB agente ning kulub palju aastaid, kuni nad välja ilmuvad.

Vladimir Juškini hinnangul võib selliseid inimesi nagu kolmapäeval vahistatud kaitsepolitseinik Aleksei Dressen Eestis veel palju olla, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Kogu postsovetlikus ruumis on neid palju, kulub kaks võibolla ka kümme aastat, mil nad ilmuvad välja mingisugusel viisil. See teenistus, mida kutsuti KGBks, mida kutsuti esimeseks peavalitsuseks ehk välisluureks, rajas sügavale sisse tunginud agentuuri paljudeks aastateks ette ja agent võib kümme aastat mitte tegutseda, siis aga lülitatakse ta jälle sisse,» sõnas Juškin.

Tema sõnul võis peamine Dresseni tegevusest sündinud kahju olla see, et ta edastas keskusele andmeid kapo töötajate kohta, mistõttu sattusid need inimesed kartoteeki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles