Ilvesel opereeriti Soomes õlaliigest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

President Toomas Hendrik Ilves sõitis täna ennelõunal Helsingisse, kus õlavigastuste artroskoopilise ravi spetsialist doktor Harri Heliö opereeris tema vigastada saanud vasakut õlaliigest.

Treeningu käigus õlaliigest vigastanud Ilvesel avastasid arstid möödunud aasta lõpus tehtud uuringu käigus kompleksse vasaku õlaliigese vigastuse. Ravi osas korraldatud konsiilium otsustas, et kuna seda tüüpi vigastusi Eestis artroskoopilisel ravimeetodil ei ravita, on otstarbekas operatsioon läbi viia Soomes.

Põhjamaade üks tuntumaid spetsialiste õlavigastuste artroskoopilise ravi alal doktor Harri Heliö opereeris Ilvest Helsingi Diacori haiglas. Riigipeal avastati ka vasaku õlaliigese kõõluse rebend, mis fikseeriti.

Artroskoopiline ravimeetod on kirurgiline metoodika, kus operatsiooni käigus liigest ei avata ja taastumisperiood on võrreldes lahtiste meetoditega oluliselt lühem.

Ilves saabub Eestisse tagasi homme.

Kui igapäevane töövõime taastub tavaliselt päevakirurgilise lõikuse järel paari päevaga, siis kõõluse rebend vajab fikseerimist mõned nädalad, ent see ei takista presidendil ametiülesannete täitmist.

Operatsiooni rahastab haigekassa, mis 2010. aastal tasus 144 ja 2011. aastal 166 kindlustatu plaanilise välisravi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles