Politseinikud päästsid sõpradega tülli läinud ja eksinud neiu lumiselt põllult

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile öösel otsisid politseinikud Lääne-Virumaal Vihula vallas eksinud tallinlannat, kes sõpradega riidu minnes otsustas jalgsi tagasi oma koju liikuda, alkoholijoobes neiu leiti keset põldu lume seest üles.

Kõne 18-aastaselt Pillelt sai Ida prefektuur 27. veebruari öösel poole kahe ajal, kus ta teatas, et on tundmatus kohas põllu peal ära eksinud, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri pressiesindaja.

Neiu karjus ja oli paanikas ning lisas, kui teda üles ei leita, siis külmub ta peagi ära. Piirkonnas olev patrulltoimkond võttis koheselt tüdrukuga ise ühendust, et saada vihjeid lähedal asuvate objektide kohta. Samal ajal selgitas korrapidaja välja, et Pille võimalik asukoht oli Vihula lauda juures asuv põld.

Politseiautol lülitati vilkurid sisse ja hakati mööda kõrvalteid sõitma. Ühel hetkel andis neiu mobiiltelefoniga teada, et märkas vilkureid. Seepeale väljus patrullpolitseinik Rainis Kaljuvee autost, et kuulda neiu hüüdeid. Teineteisele hõigates, leiti peagi õige suund üles. «Põllul liikudes muutusid neiu karjed järjest tugevamaks ja nägin ka mingit tulukest põlemas. Näitasin ka enda taskulambiga sinna poole valgust. Neiu karjus, et tulge edasi, ta näeb meie valgust,» rääkis Kaljuvee.

Läbi paksu lume sumbates jõudsid politseinikud neiuni, kelle jäsemed olid külmast juba kanged. Politseinikud võtsid tüdruku kahevahele ja tasapisi kahlates jõuti politseiautoni. Autos selgitas ta, et tuli sõpradega Lääne-Virumaale ühte maamajja pidutsema, kuid siis läks kakluseks ja ta otsustas jalgsi tagasi pealinna minna. Ühelt möödujalt küsis ta teed ja ta arvas, et üle põllu lõigates jõuab ta kiiremini sihtkohta.

Pille viidi Rakvere traumapunkti tervisekontrolli, kus peale alkoholijoobe tal muid tervisehädasid ei tuvastatud. Et neiul polnud Lääne-Virumaal kuhugi ööbima minna, siis viisid politseinikud ta varjupaika.

Patrullpolitseinik Rainis Kaljuvee arvates õnnestus neil neiu päästa tänu laetud mobiiltelefonile, millega oldi pidevalt ühenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles