Eestist on küsinud varjupaika juba 13 inimest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ainus põgenike varjupaik asub Illukal.
Eesti ainus põgenike varjupaik asub Illukal. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui mullu palus aasta kahe esimese kuu jooksul varjupaika kolm inimest, siis tänavu on selliseid taotlusi esitatud juba 13.

Politsei- ja piirivalveameti teatel esitas eile varjupaigataotluse kolm inimest, kes kõik olid Gruusia kodanikud. Kokku on sel aastal varjupaigataotluse esitanud 13 inimest, neist neli Vietnami, kolm Valgevene, kolm Gruusia, kaks Venemaa ja üks Türgi kodanik.

«Kui võrrelda aastaid 2010 ja 2011, siis võib öelda, et 2011. aastal toimus Eestis märgatav varjupaigataotlejate kasv, kuid kuna taotluste arvu tõusud ja langused varjupaigamenetluses on enamasti tingitud konkreetsetest poliitilistest otsustest, siis on pigem tegemist ajutise hüppe kui kasvava trendiga,» rääkis Ene Vihtla politsei- ja piirivalveametist.

Ta kinnitas, et selle aasta kohta on praegu veel vara järeldusi teha, aga kui võrrelda tänavust ja eelmist aastat, siis mullu esitati selle aja jooksul kolm varjupaigataotlust ning kõik need olid Afganistani kodanike poolt.

Ametniku sõnul peavad varjupaigaotsijad Eestit üldiseks mugavaks transiitriigiks, kust on varjupaigataotlusele positiivse otsuse korral hea teistesse Euroopa riikidesse edasi liikuda.

Riigist saadeti eile välja kaks Armeenia kodanikku, kes ületasid eelmise aasta lõpus ebaseaduslikult Eesti piiri

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles