Riigikoolides streigib veerand õpetajatest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on üks Eesti kahest erikoolist - Tapa erikool.
Pildil on üks Eesti kahest erikoolist - Tapa erikool. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haridusministeeriumile teatasid seaduses ettenähtud tähtajaks streigis osalemisest seitsme ministeeriumile kuuluva üldhariduskooli õpetajad. Kõik riigikoolid on streigi ajal avatud.

Ministeeriumile kuuluvas 30 üldhariduskoolis töötab kokku 932 pedagoogi ja streigis osaleb neist 217 ehk ligi veerand.

Haridus- ja teadusministeerium peab õigeks, et võimalusel oleksid koolimajad 7. kuni 9. märtsini õpilastele avatud. Kõik riigikoolid ongi nendel päevadel avatud. Kooli saabuvat ele õpilastele viiakse võimalusel läbi õppetööd, organiseeritakse iseseisvat tööd või sisustatakse koolipäev mingil muul viisil.

Riigile kuulub neli gümnaasiumi, kaks kasvatuslikke eritingimusi vajavate noorte kooli (Kaagvere ja Tapa erikool), kaks puudega laste kooli (Tartu Emajõe ja Tartu Hiie kool), neli käitumishäiretega laste kooli, 14 intellektipuudega õpilaste kooli, Haapsalu Sanatoorne internaatkool liikumispuudega lastele, üks liitpuudega laste ja üks somaatiliste haigustega õpilaste kool.

Kohalike omavalitsuste hallatavate haridusasutuste töökorralduse eest õpetajate streigi ajal vastutavad tööandjatena ja õppeasutuse pidajatena kohalikud omavalitsused ning tööandja esindajatena asutuste juhid. Riigikoolide puhul vastutavad streigi ajal kooli töökorralduse eest tööandjate esindajana koolijuhid.

Õppeasutuste juhtidel tuleb lapsevanemaid, õpilasi ja õpetajaid aegsasti teavitada, milline on streigi jooksul koolide ja lasteaedade töökorraldus, kuidas on organiseeritud asutuse töö, õpilastransport ning toitlustamine.

Toetusstreigist teavitamise tähtaeg on kolm tööpäeva enne streigi algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles