Tööseisakuks valmistuvad ametiühingud koolitavad streigiohvitsere

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil transpordi ametiühingu ja bussifirmade vaheliste palgaläbirääkimiste ajal valminud plakatid 2007. aastast.
Pildil transpordi ametiühingu ja bussifirmade vaheliste palgaläbirääkimiste ajal valminud plakatid 2007. aastast. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti ametiühingud alustasid streigiohvitseride koolitamist, et märtsis toimuv tööseisak kulgeks viisakalt ja igati seadusega kooskõlas.

Kui tavaliselt nühivad Tallinna transpordikoolis koolipinki elukutset omandavad noored, siis teisipäeval võis aulas kohata hoopiski elunäinud habemikke, kellele streigikoolitusel õpetatakse, kuidas korralda mõjusat, ent samas tsiviliseeritud ja seadusega igati kooskõlas olevat streiki, vahendab ERR Uudised.

«See ei tule mingi Prantsuse või Kreeka moodi üldstreik, aga seekord on streigis osalejaid kindlasti rohkem,» ütles transporditöötajate ametiühingu esimees Peep Peterson.

Streigilainel on poliitiline maik, sest lisaks õpetajate palgasoovile protestitakse kollektiivlepingu seaduse muudatuse vastu ning ametiühingud toonitavad, et kui mõned erandid välja arvata, on streik Eestis kõigi töötajate põhiõigus.

Samas koolitatakse ametiühingu liikmeid ka selleks, et streik pole ainus protestivorm – oluline on, et inimesed leiaksid meelsuse näitamiseks oma töökollektiivile sobiva variandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles