Riik kahekordistab ATVde registreerimistasu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lustisõit Pärnu lahel.
Lustisõit Pärnu lahel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigil on plaan kahekordistada maastikusõidukite ja jetide registreerimise eest võetavat riigilõivu, võrdsustades selle lõivu väikelaevade omaga.


Kehtiva riigilõivuseaduse kohaselt tasutakse maastikusõiduki või jeti registreerimise eest riigilõivu 31,95 eurot, seisab seaduse-eelnõu seletuskirjas. Ettepaneku kohaselt suurendataks maastikusõiduki või jeti registreerimise riigilõivu  63,91 euroni ning võrdsustataks see väikelaeva või alla 12-meetrise kogupikkusega laeva registreerimisel kehtiva riigilõivuga.

Riigilõivu tõstmist põhjendatakse asjaoluga, et nii maastikusõiduki või jeti kui ka väikelaeva või alla 12-meetrise kogupikkusega laeva registreerimiseks vajalike toimingute maht ja ajaline kulu on võrdsed. Seetõttu on otstarbekas võrdsustada ka nimetatud sõidukite registreerimisel tasutava riigilõivu suurus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles