Hanso: Süüria jäi referendumi korraldamisega lootusetult hiljaks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Süüria president Bashar al-Assad oleks konstitutsiooniplaaniga aasta tagasi välja tulnud, ei oleks riigis nii pikaajaliseks vaenutsemiseks läinudki, ütles rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse analüütik Hannes Hanso.

Hanso rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et eilsest põhiseadusreferendumist ei piisa ja sellega on hiljaks jäädud, sest enam ei saa džinni tagasi pudelisse toppida, vahendas ERR Uudised.

«Hukkunuid on tuhandetes ja enam ei ole tagasiminekut, see konstitutsiooniplaan, et presidendil on kaks seitsmeaastast ametiaega ja Baathi partei pole enam ainuke, juhtiv partei, enam reaalses elus mõnede piirkondade inimesi ei huvita,» märkis ta.

Hanso lisas, et Süüria konflikti venimise põhiline põhjus on see, et mässulisi ei relvastata ja neid ei toetata sõjaliselt. «Süüria konflikt on löönud ÜRO julgeolekunõukogu kahte selgelt väga erinevasse grupeeringusse, kui ikka lääne toetust või üldse ÜRO julgeolekunõukogu toetust taga ei ole, siis ei sekku rahvusvaheline kogukond, nii nagu nad oleksid võib-olla varem sekkunud,» nentis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles