Ametikooli lõpetanutest töötab õpitud erialal kolmandik

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige lihtsam on tööd leida kokkadel.
Kõige lihtsam on tööd leida kokkadel. Foto: SCANPIX

Läinud aastal Kuressaare ametikooli lõpetanud 275 õppurist on töö leidnud 169, kuid vaid 92 neist töötab omandatud erialal.

Mullustest lõpetanutest 33 protsenti töötab õpitud erialal, mingi töökoha on leidnud üle poole lõpetanutest ehk 61 protsenti, kirjutab Saarte Hääl. Omandatud erialal töö leidnute hulk ei ole viimastel aastatel eriti muutunud. «Kuna meie põhieesmärk on valmistada õppijaid ette kohe pärast lõpetamist tööle asumiseks, siis see, kui paljud neist töö leiavad, sõltub suurel määral majanduse hetkeseisust,» selgitas Kuressaare ametikooli infojuht Taavi Tuisk.

Ehitusvaldkonna kohta võib Tuisu sõnul öelda, et seal on praeguseks olukord palju paremaks läinud. Seda näitab ka see, et kui kaks aastat tagasi oli neid, kes uuesti ametikooli õppima tulid, mitukümmend, siis viimase statistika järgi on see arv vähenenud.

Taavi Tuisk on seda meelt, et kooli lõpetamise järel läheb hästi neil, kes on õppinud neile sobivat ja meelepärast eriala. Kui koolis on piisavalt usin oldud ja õpetatu on maksimaalselt omandatud, siis leitakse ka töö, arvas ta.
«Kui sama õppekava läbinutest ühed töötavad ja õpivad samal ajal ning teised ei tegele millegagi, siis see näitab, et palju sõltub ka õppijast endast, kuidas tal lõpetamise järel läheb,» sõnas Tuisk.

Mullu veebruaris lõpetas ametikooli 28 kokka, kellest selle aasta alguse seisuga oli 16 erialasel ja 8 mitteerialasel tööl. Üks oli Soomes töötuna arvel ja kolm lapsehoolduspuhkusel.

Majutusteeninduse 21 lõpetajast oli 10 erialasel tööl, 7 muul tööl, kolm õppis edasi (neist kaks töö kõrvalt) ja kaks oli registreeritud töötuna.

Ehituserialade 22 lõpetajast oli 10 erialasel, neli muul tööl ja kolm õppis edasi. Üks oli töötuna arvel ja viis hõivamata. Mitu lõpetanut töötas ka ehitajana Soomes. Disainieriala 18 lõpetanust õppis edasi 7 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles