Romney sai vabariiklaste eelvalimistel topeltvõidu

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney toetajate ees Novis Michiganis.
USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney toetajate ees Novis Michiganis. Foto: SCANPIX

Arizona ja Michigani osariigis eile korraldatud USA vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimised võitis endine Massachusettsi kuberner Mitt Romney.

Arizonas kogus Romney 48 protsenti ja endine senaator Rick Santorum 26 protsenti häältest, vahendas AFP.

Esindajatekoja endine spiiker Newt Gingrich jäi kolmandaks 16 protsendiga ja kongresmen Ron Paul neljandaks kaheksa protsendiga.

Michiganis oli Romney võit napim. Seal kogus samast osariigist pärit ekskuberner 41 protsenti ja Santorum 38 protsenti häältest.

Paul jäi kolmandaks 12 protsendiga, Gingrich oli neljas seitsme protsendiga.

«Vau! Milline õhtu,» ütles ilmselgelt kergendust tundnud Romney juubeldavate poolehoidjate ees Michiganis. «Me ei võitnud väga suure, kuid siiski piisava edumaaga, ja see just loebki.»

Romney võit Michiganis oli pikka aega kahtluse all, sest selle kuu algul korraga kolmes osariigis võitnud konservatiiv Santorum tõusis seal küsitluste järgi temaga sama populaarseks.

Valimismaraton jätkub laupäeval Washingtoni osariigi valimiskoosolekutega, mille tulemused on mittesiduvad. Märksa olulisem on tuleva nädala «superteisipäev», mil vabariiklaste valijad saavad hääletada korraga kümnes osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles