Suitsuanduri puudumine toob kaasa trahvi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Alates 2009. aasta suvest, mil suitsuandur on majapidamistes kohustuslik, on selle puudumise eest tehtud trahve sadade eurode eest.

Eelmisel aastal määras Põhja päästekeskus suitsuanduri puudumise eest rahatrahve 13 korral kogusummas 201 eurot, kirjutab Õhtuleht. «Trahve on määratud juhtudel, kui suitsuandur on puudunud või pole nõuetekohaselt paigaldatud olnud, näiteks on olnud kapi peal või pakendis,» rääkis Põhja päästekeskuse kõneisik Sirle Matt

Lõuna päästekeskuse kõneisik Marek Kiik ütles, et trahviga karistatud rikkumised avastati enamasti seoses sellega, et inspektorid, kes käivad selgitamas tulekahju põhjusi, avastasid töö käigus elamus või korteris suitsuanduri puudumise. «Trahvisumma suurus sõltub ka sellest, kas avastatakse muid tuleohutusnõuete rikkumisi ja kas elanik tunnistab oma eksimust ning on valmis koostööd tegema, et vead kõrvaldada.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles